Minerva Development slaat slag op Mipim

Minerva Development slaat slag op Mipim

Minerva Development heeft afgelopen week op de Mipim in Cannes verschillende transacties gesloten. Zo is een bedrijfspand in den Helder aangekocht, evenals een bedrijfscomplex inclusief de daar gevestigde onderneming in Hoogezand. Daarnaast is een bedrijfsobject in Lelystad van de hand gedaan.

Aan de Burgemeester Ritmeesterweg 15 in Den Helder kocht Minerva ter uitbereiding van haar nieuw gelanceerde storage portefeuille een bedrijfsobject van zo’n 4.800 m² gelegen op een ruime kavel van 6.945 m². Het object is voor 50% verhuurd aan Stichting Zolder van Den Helder. De overige 50% van het gebouw is verhuurd als storage en zal direct na renovatie in gebruik worden genomen.

Jongewaard Heemskerk Makelaars trad bij de totstandkoming van deze transactie op namens verkoper. Juridisch adviseur van koper is n/p notarial partners uit Amsterdam.

Dubbele acquisitie

In het Groningse Hoogezand is het bedrijfscomplex van J Wildeman Storage & Logistics overgenomen. Het DC heeft een oppervlakte 25.319 m² dat ligt op 48.308 m². Ook de onderneming J. Wildeman logistiek zelf is van de oprichters, de heer en mevrouw J. Wildeman, aangekocht. De heer Wildeman blijft op verzoek van Minerva als adviseur/partner bij de onderneming betrokken.

Minerva heeft het vastgoed met een nieuwe langjarige huurovereenkomst als sale & leaseback op dezelfde dag doorgeleverd aan ARC/Iroko ten behoeve van haar fonds Iroko Zen. Door middel van de sale & lease back transactie heeft Minerva een deel van de acquisitie van de goed renderende logistieke onderneming kunnen financieren. Minerva houdt de logistieke onderneming gespecialiseerd in opslag en logistiek van ADR goederen, in portefeuille.

Het management van de onderneming wordt vanaf heden bestierd door Bob Lukassen die, vanuit de gelederen van Minerva, als operationeel directeur van J. Wildeman Storage & Logistics Hoogezand de operatie in samenwerking met de bestaande bedrijfsleiding aanstuurt. Minerva zal de bestaande capaciteit van ADR goederen op de locatie in Hoogezand met 100% vergroten.

Van Wagensveld & Zonneveld en Wieringa advocaten traden bij de totstandkoming van de diverse (samengestelde) transacties op als respectievelijk fiscaal en juridisch adviseurs namens Minerva. CMS en VeronaReal Estate traden op namens ARC/Iroko. PlasBossinade trad op namens verkopers, de heer en mevrouw J. Wildeman.

Verkoop bedrijfspand Lelystad

Samen met Stevaco Vastgoed heeft Minerva Development tijdens de Mipim ook nog de verkoopopdracht ondertekend met Prime Realty Partners voor de gestructureerde verkoop van het bedrijfscomplex aan de Noordersluisweg 1 in Lelystad. Het complex bestaat uit een aantal volledig verhuurde bedrijfsruimtes van zo’n 4.500 m² op ongeveer 16.500 m² grond. Een van de huurders van het complex is online super Picnic, die in verband met het opladen van hun elektrische voertuigen behoefte heeft aan voldoende stroomcapaciteit. Vanwege de congestie in het elektriciteitsnetwerk heeft Stevaco/Minerva door middel van de toepassing van zonnepanelen in combinatie met een batterijpakket de gebouwen verduurzaamd en zo in de stroombehoefte van deze Picnic last-mile locatie voorzien. 

Lees ook

Minerva voegt project toe aan Last-Mile portefeuille

2/11/22

Minerva voegt project toe aan Last-Mile aan haar portefeuille.

'Ook Weert, Almelo en Lelystad in trek voor logistieke gebouwen'

7/11/22

'Ook Weert, Almelo en Lelystad in trek voor logistieke gebouwen'

Minerva voegt project toe aan Last-Mile portefeuille

2/11/22

Minerva voegt project toe aan Last-Mile portefeuille