Minerva levert DC op aan KKR-Mirastar

Minerva Development heeft het high-end distributiecentrum langs de A4 op Schiphol Trade Park opgeleverd aan belegger KKR-Mirastar.

Op 5 november 2020 leverde Schiphol Trade Park (SADC) een zichtkavel langs de A4 van vier hectare aan Minerva Development voor de bouw van een distributiecentrum met kantoren en ondergrondse parkeergarage van 40.000 m2.
Minerva heeft het distributiecentrum verkocht aan belegger KKR-Mirastar en heeft het DC vrijdag 21 januari opgeleverd. KKR-Mirastar heeft 50% van het gebouw verhuurd aan een logistieke onderneming.

Ontwerp

Het ontwerp van Dedato Architecten valt vooral op door de ‘groene uitstraling’. Het distributiecentrum zal na oplevering voorzien zijn van een Breeam Excellent- duurzaamheidscertificaat. De aannemer van het project is Dijkham Bouw.


Anthony Butler, cio en medeoprichter van Mirastar: ‘Dit DC past binnen onze strategie om high-end distributiecentra te ontwikkelen in markten met een beperkt aanbod. 50% van het DC is al voorverhuurd.’

Minerva Development werd geadviseerd door Wieringa Advocaten, BVF Projectmanagement en JLL. KKR- Mirastar werd geadviseerd door Loyens & Loeff. SADC werd geadviseerd door Straatman Koster Advocaten.

Lees ook

Schiphol Tradepark te Hoofddorp

26/4/22

Begin november 2020 heeft SADC een kavel van circa 40.340 m2 op Schiphol Trade Park aan Minerva Development geleverd.

Minerva start met realisatie dc Scotch & Soda in Hoofddorp

14/6/22

Minerva Development is gestart met de nieuwbouw-ontwikkeling voor Scotch & Soda op de President in Hoofddorp.

Ontwikkeling 9 luxe villa's met uitzicht op zee

4/1/22

De vergunning is verleend en er zal op kort termijn worden gestart met de bouw van de eerste villa.